Welkom bij huisartsenpraktijk de Jong

U kunt hier informatie vinden over de praktijk zoals de openingstijden, afspraken maken, de medewerkers en overige praktische informatie.

Ons team werkt samen met de teams van de huisartsenpraktijk Tuna-Tüzün en huisartsenpraktijk de Voogd. In het praktijkgebouw zijn ook o.a. een fysiotherapiepraktijk, een apotheek, een psycholoog, een prikpunt van het Saltro Huisartsenlaboratorium, wijkverpleegkundigen en andere zorgverleners gevestigd. We werken nauw samen.

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 17.00 uur.

De praktijk is open voor het inschrijven van nieuwe patiënten, die nog geen huisarts in Zeist hebben en in ons postcode gebied komen wonen.

GRIEPVACCINATIE EN PNEUMOKOKKENVACCINATIE

Patiënten met een indicatie voor een (gratis) griepvaccinatie ontvangen hiervoor rond 25 oktober 2024 een uitnodiging. Dit jaar ontvangen patiënten geboren tussen 1 januari 1961 en 31 december 1964 ook een oproep voor een pneumokokkenvaccinatie. 

Vaccinatiedatum: donderdagmiddag 14 november 2024
Tijdstip: in uw uitnodiging staat het tijdslot waarin u wordt verwacht. 
Locatie: in ’t Volle Hof, het wijkcentrum in het gezondheidscentrum Vollenhove. 

Wilt u graag een griepprik maar heeft u geen indicatie? Dan kunt u via de praktijk een recept aanvragen. De kosten bedragen 15 euro en dienen bij het vaccineren contant betaald te worden. Daarnaast betaalt u voor de het vaccin aan de apotheek.

Meer informatie over de griep kunt u vinden op
https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen 

Meer informatie over de pneumokokkenvaccinatie kunt u vinden op
https://www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken/ik-denk-erover-om-prik-tegen-pneumokokken-te-halen 

Op 14 november: neem uw uitnodiging mee naar de vaccinatie. U krijgt de vaccinatie in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.

Geneesmiddelen mee op reis

Gebruikers van geneesmiddelen die onder de opiumwet vallen kunnen deze niet zomaar meenemen naar het buitenland. Hiervoor is een verklaring nodig.

Een opiumwetsmiddel is een stof met een bepaalde werking op het menselijk bewustzijn. Deze middelen worden ook wel ‘verdovende middelen’, ‘narcotica’ of ‘drugs’ genoemd. Een groot aantal geneesmiddelen bevat zo’n opiumwetsmiddel. Opiumwetsmiddelen vallen onder de Opiumwet en zijn verdeeld in twee lijsten. Op lijst I van de Opiumwet staan de zogenoemde ‘hard drugs’, zoals heroïne, maar ook zware pijnstillers en het geneesmiddel Ritalin. Op lijst II staan de zogenaamde ‘soft drugs’, zoals hennepproducten en slaap- en kalmeringsmiddelen.Voor de complete lijsten I en II ga naar de website: www.hetcak.nl

Er bestaan twee verschillende verklaringen:

Let op, de verklaringen moeten gecontroleerd worden door het CAK. Wanneer u buiten het Schengengebied reist, dient het ook gelegaliseerd te worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de brochure over de regeling van medicijnen op reis

Schengenlanden

De Schengenlanden zijn België, Malta, Denemarken, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Estland, Oostenrijk, Finland, Polen, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Slovenië, Hongarije, Slowakije, Italië, Spanje, Letland, Tsjechië, Liechtenstein, IJsland, Litouwen, Zweden, Luxemburg en Zwitserland

In veel landen is het bezitten en gebruiken van opiumwetsmiddelen streng verboden. Om geneesmiddelen die een opiumwetsmiddel bevatten legaal mee op reis te nemen is een verklaring nodig.Waarschuwing: reizen naar het buitenland zonder verklaring voor een geneesmiddel dat onder de Opiumwet valt is strafbaar.
Meer weten over Schengenverklaring? Op de website www.hetcak.nl staat alle informatie over reizen met medicijnen.
Ook kunt u bellen naar: 0800 – 2108

Bron: HetCAK.nl