Welkom bij huisartsenpraktijk de Jong

U kunt hier informatie vinden over de praktijk zoals de openingstijden, afspraken maken, de medewerkers en overige praktische informatie.

Ons team werkt samen met de teams van de huisartsenpraktijk Tuna-Tüzün en huisartsenpraktijk de Voogd. In het praktijkgebouw zijn ook o.a. een fysiotherapiepraktijk, een apotheek, een psycholoog, een prikpunt van het Saltro Huisartsenlaboratorium, wijkverpleegkundigen en andere zorgverleners gevestigd. We werken nauw samen.

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 17.00 uur.

De praktijk is open voor het inschrijven van nieuwe patiënten, die nog geen huisarts in Zeist hebben en in ons postcode gebied komen wonen.

GRIEPVACCINATIE EN PNEUMOKOKKENVACCINATIE

Patiënten met een indicatie voor een (gratis) griepvaccinatie ontvangen hiervoor rond 25 oktober 2024 een uitnodiging. Dit jaar ontvangen patiënten geboren tussen 1 januari 1961 en 31 december 1964 ook een oproep voor een pneumokokkenvaccinatie. 

Vaccinatiedatum: donderdagmiddag 14 november 2024
Tijdstip: in uw uitnodiging staat het tijdslot waarin u wordt verwacht. 
Locatie: in ’t Volle Hof, het wijkcentrum in het gezondheidscentrum Vollenhove. 

Wilt u graag een griepprik maar heeft u geen indicatie? Dan kunt u via de praktijk een recept aanvragen. De kosten bedragen 15 euro en dienen bij het vaccineren contant betaald te worden. Daarnaast betaalt u voor de het vaccin aan de apotheek.

Meer informatie over de griep kunt u vinden op
https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen 

Meer informatie over de pneumokokkenvaccinatie kunt u vinden op
https://www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken/ik-denk-erover-om-prik-tegen-pneumokokken-te-halen 

Op 14 november: neem uw uitnodiging mee naar de vaccinatie. U krijgt de vaccinatie in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.

Toestemming

Elektronisch medische gegevens delen

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent.
Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).
Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u hieronder het filmpje bekijken van VZVZ.

Maakt uw huisarts of apotheek gebruik van het LSP? Dan zal hij of zij u om toestemming vragen om uw gegevens beschikbaar te stellen via dit netwerk. Na uw toestemming meldt uw zorgverlener uw gegevens aan bij het LSP door uw burgerservicenummer (BSN) door te geven.

Een andere zorgverlener kan dan uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Het LSP zoekt aan de hand van uw Burgerservicenummer welke zorgverleners gegevens over u beschikbaar hebben gesteld. Als er gegevens beschikbaar zijn, kan de zorgverlener deze opvragen en inzien.

In het netwerk staat alleen uw BSN vermeld en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP.

Het LSP is opgedeeld in ongeveer veertig regio’s. Alle huisartsenposten, huisartsen en apotheken, die gebruikmaken van het LSP, zijn ingedeeld in één van deze regio’s en kunnen zich eventueel bij een andere regio aansluiten. Binnen zo’n regio wisselen zorgverleners gegevens met elkaar uit. Voor ziekenhuizen is een uitzondering gemaakt. Zij hebben vaak patiënten die uit meerdere regio’s komen en kunnen daarom met meerdere regio’s gegevens uitwisselen.Patiënten merken in principe niets van de regio-indeling, tenzij ze ook bij zorgverleners uit andere regio’s komen. Dan kan het voorkomen dat gegevens niet kunnen worden opgevraagd. Via de kunt u zien in welke regio of regio’s uw zorgverlener gegevens kan uitwisselen.

Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Dan kunt u hiervoor mondeling toestemming geven als uw huisarts of apotheker daarom vraagt. Daarnaast kunt u het formulier uitprinten, invullen en inleveren bij uw zorgverlener. Ook kunt u uw toestemming online regelen op www.volgjezorg.nl. Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens over u hebben die ze willen delen. Geeft u dan bij elke zorgaanbieder uw toestemming. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.

Bekijk de Voorlichtingsfolder Volgjezorg

Het formulier downloaden en uitprinten? Download het formulier.