Welkom bij huisartsenpraktijk de Jong

U kunt hier informatie vinden over de praktijk zoals de openingstijden, afspraken maken, de medewerkers en overige praktische informatie.

Ons team werkt samen met de teams van de huisartsenpraktijk Tuna-Tüzün en huisartsenpraktijk de Voogd. In het praktijkgebouw zijn ook o.a. een fysiotherapiepraktijk, een apotheek, een psycholoog, een prikpunt van het Saltro Huisartsenlaboratorium, wijkverpleegkundigen en andere zorgverleners gevestigd. We werken nauw samen.

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 17.00 uur.

De praktijk is open voor het inschrijven van nieuwe patiënten, die nog geen huisarts in Zeist hebben en in ons postcode gebied komen wonen.

GRIEPVACCINATIE EN PNEUMOKOKKENVACCINATIE

Patiënten met een indicatie voor een (gratis) griepvaccinatie ontvangen hiervoor rond 25 oktober 2024 een uitnodiging. Dit jaar ontvangen patiënten geboren tussen 1 januari 1961 en 31 december 1964 ook een oproep voor een pneumokokkenvaccinatie. 

Vaccinatiedatum: donderdagmiddag 14 november 2024
Tijdstip: in uw uitnodiging staat het tijdslot waarin u wordt verwacht. 
Locatie: in ’t Volle Hof, het wijkcentrum in het gezondheidscentrum Vollenhove. 

Wilt u graag een griepprik maar heeft u geen indicatie? Dan kunt u via de praktijk een recept aanvragen. De kosten bedragen 15 euro en dienen bij het vaccineren contant betaald te worden. Daarnaast betaalt u voor de het vaccin aan de apotheek.

Meer informatie over de griep kunt u vinden op
https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen 

Meer informatie over de pneumokokkenvaccinatie kunt u vinden op
https://www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken/ik-denk-erover-om-prik-tegen-pneumokokken-te-halen 

Op 14 november: neem uw uitnodiging mee naar de vaccinatie. U krijgt de vaccinatie in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.

Wat zegt mijn polis?

Vraagt u zich ook af of de zorg die u krijgt wel vergoed wordt?

Het is belangrijk dat u weet of uw zorgverzekeraar de zorg die u nodig heeft vergoedt. Uw huisarts weet niet hoe u verzekerd bent, maar vindt het wel belangrijk dat u goed op de hoogte bent. Hier leest u hoe u kunt uitzoeken of uw zorgkosten vergoed worden.

Uw zorgverzekeraar vergoedt altijd uw bezoek aan de huisarts. Huisartsenzorg zit in het basispakket. Er geldt geen eigen risico voor. Wel kunnen er kosten verbonden zijn aan de medicijnen die de huisarts u voorschrijft of de behandeling waar hij/zij u voor doorverwijst. Die zorg zit niet altijd in het basispakket, of valt onder uw eigen risico. Het kan dus zijn dat u moet (bij-)betalen voor:

  • 1. de medicijnen die de huisarts u voorschrijft.
  • 2. de behandeling door een medisch specialist, fysiotherapeut, psycholoog of andere zorgverlener waar de huisarts u naar verwijst.
  • 3. laboratorium- of röntgenonderzoek dat de huisarts u voorschrijft.
  • 4. een rijbewijskeuring die u moet laten doen.

Als de huisarts medicijnen voorschrijft of u doorverwijst, krijgt u bijna altijd te maken met uw eigen risico.

Dat betekent dat u de kosten zelf betaalt tot aan het maximum van uw eigen risico.

Weet u niet zeker of u een vrijwillig eigen risico heeft? U vindt het op uw polisblad. U kunt het ook navragen bij uw zorgverzekeraar. Het eigen risico geldt altijd voor zorg uit de basisverzekering. Voor de zorg uit de meeste aanvullende verzekeringen geldt het eigen risico niet.

Of de kosten boven het eigen risico wel, niet of gedeeltelijk vergoed worden, hangt ook af van uw zorgpolis.

Als de huisarts u doorverwijst naar een medisch specialist of andere zorgverlener, check uw polis dan op twee belangrijke zaken:

  • 1. heeft u naast uw basisverzekering een aanvullende verzekering? Zo ja, welke kosten dekt die aanvullende verzekering en wat moet u zelf (bij-)betalen?
  • 2. heeft uw zorgverzekeraar een contract met het ziekenhuis of de zorgverlener waarnaar de huisarts u verwijst? Zo niet, dan kan het zijn dat u moet bijbetalen.

Logo Landelijke Huisartsen VerenigingLogo Nederlandse patiënten consumenten federatie

Bron: www.patientenfederatie.nl